Startsida
Startsida
Minnesfonden
Gåva via SMS
Aktiviteter
Vad gör Hjärnkraft?
Aktuellt
Hjärnskadekoordinatorn
Styrelsen
Bli medlem
Närstående
Nätverket Hjärnet
Länkar & Tips
Kontakt
Seminarium

Närstående

En del säger anhöriga. Närstående är ett vidare begrepp. Naturligtvis föräldrar – barn – syskon - make resp maka, men även vänner och bekanta, arbetskamrater och grannar etc. räknas som närstående.

Alla påverkas när någon i denna krets drabbas av en förvärvad hjärnskada. Alla blir på ett eller annat sätt drabbade när det hemska händer.

”Det händer inte mig” säger folk ofta. Nej för det mesta gör det inte det, men ibland inträffar det ofattbara, kanske jag själv, ibland någon som står nära.

"Livet förändras" är en broschyr som förbundet gett ut. Ja, livet kan förändras, bli annorlunda men det behöver absolut inte vara slut för det. Förbundet har en slogan ”Ett räddat liv ska levas” ett måtto som Hjärnskadeförbudet Hjärnkraft verkligen försöker leva efter.

Det vore fel att påstå att Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft kan vrida klockan tillbaka. Den förmågan har vi inte. Vi kan däremot hjälpa er i den svåra situationen. De flesta av oss har varit med om liknande händelser själva. Vi kan hjälpa genom att ge stöd och förståelse, vi kan ge råd och tips i den svåra situationen.

Föreningen har flera anhöriggrupper som träffas regelbundet. De kan säkerligen bli ännu fler, det enda som begränsar är intresserade deltagare och naturligtvis om det finns lämpliga kursledare att tillgå.

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft vill hjälpa Dig! Ta gärna kontakt med oss.

Skriv ut Skriv Ut-ikon
Hjärnkraft Skåne län, Skansvägen 5, 226 49 LUND
kansli@hjarnkraftskane.se
Senast uppdaterad 2010-03-25

Klicka för större text
Klicka  för stor text
Klicka för liten text